Chlorová chemie nedá řasám ve vašem bazénu šanci

Jakmile zabrousíte do obchodu s bazénovou chemií, abyste si zvolili ten pravý přípravek, který budete užívat při údržbě bazénové vody, tak se vám může snadno stát, že se vám z množství všech možných bazénových přípravků zatočí hlava. Ano, je z čeho vybírat, a než si vyberete, měli byste si nejprve udělat jasno v tom, na jakou aktivní látku při údržbě bazénové vody vsadíte. Na výběr totiž máte hned ze tří možných variant v podobě bromové, kyslíkové a chlorové chemie.
modrá voda
Pokud ovšem budete chtít vědět, které přípravky se mezi lidmi těší největší oblibě, pak vám jistě prodejce doporučí řadu chlorové bazénové chemie. Jedním z důvodů bude jistě i fakt, že se jedná o léty prověřené kvalitní desinfekční přípravky, které se pro svou dobrou účinnost používají i v úpravnách pitných vod. Nicméně hodí se především pro ty lidi, kterým nevadí typický zápach desinfekce, kterým se chlorové přípravky vyznačují. Všichni ti, kdo jsou na chlór citliví anebo jim vadí jeho výrazný zápach, by měli volit mezi kyslíkovou či bromovou chemií.
proužkovaný klobouk
Pokud jde o chlorovou chemii, budete moci vybírat z pestré škály přípravků. Jisté však je, že na chlór je spolehnutí a v žádném případě vás nezklame. K poklesu aktivního chlóru v bazénové vodě dochází pozvolna, a proto se nemusíte obávat skokových proměn, které by mohly být příčinou, že by se u vás v bazénu přemnožily nežádoucí mikroorganismy, jako jsou sinice či řasy.
Hledáte-li opravdu spolehlivý, a přitom poměrně levný chlorový přípravek k běžnému ošetření bazénové vody, vsaďte na tekutý chlór neboli chlornan sodný. S oblibou jej využívají i pracovníci vodáren a umělých koupališť, takže vás v žádném případě nezklame. Jedná se o stabilizovanou formu chlóru, který se vyznačuje dobrou stabilitou nejen v bazénové vodě, ale také v průběhu skladování. Vodu ve vašem bazénu spolehlivě ošetří a vy se nebudete muset obávat žádného nečekaného zákalu či růstu řas.